Året går på hæld

Året 2013 har budt på mange oplevelser i hesteverdenen her på Lykkebo. Foråret bød jo som bekendt på to dejlige hoppeføl, og hvem ved, måske der kommer et par stykker magen til til marts igen. Pandora tog den eftertragtede titel Skuets bedste Hest til Løgstør Dyrskue i år, og kan nu sige , at mit navn står 4 gange på denne pokal, så må bare lige have den en gang mere, så den kan blive min, he he. Pernille havde sat sig det mål, at hun og Camprano skulle debutere i LA, og det gik jo over al forventning, og om ikke de blev landsstævneberettiget, sådan. Godt gået min pige. Der blev så meldt til det første landsstævne i efteråret, men, så kom uheldene. Camprano blev rigtig træls at ride, især på højre volte. Han blev behandlet af massør, kiropraktor m.m. men fik her til slut den frygtede dom, at han aldrig ville kunne holde til at blive springhest igen pga beskadiget korsled. Dette var sort uheld for Pernille og Camprano. Nu ventes der på forsikringen, som skal afgøre hans videre skæbne. Pernille leder nu efter ny hest, men det bliver jo svært at finde en som Calle-drengen, men mon ikke det lykkedes.
Comet blev kasteret her i efteråret, så nu er vi så småt igang med at vænne ham til sadel og hovedtøj, så mon ikke vi får lavet ham til en fin ridepony hen over sommeren. Concordio har tilbragt sommeren hos Stutteri Jesti, hvor han også bliver indtil næste år , efter ønske fra Stine og Jens, da den fortsat gerne må være bedste legekammerat til deres varmblodsplag.
Anastacia flyttede ind permanent i juni. Anastacia er en barokfrieser, som tilhører Lærke Kristensen, som bor ikke så langt herfra. Dette bekendtskab har budt på mange gode timer sammen, især for Pernille og Lærke, som har meget fornøjelse af hinanden, men også for os gamle, som bakker vores tøser op i denne dejlige fælles interesse.

Stævne i HHH

29.12.13:
Lærke og Anastacia har idag været til årets sidste stævne i vores egen klub Han Herreds Hestesportsklub. Det var et internt stævne, og de startede i en klasse som hed Alle Mod Alle, og de tog da lige to flotte nulrunder på 80 cm, og fik lidt flere til rosetsamlingen. En dejlig afslutning på dette år for Lærke og Anastacia. 

Sort dag for Pernille og Camprano

18.12.13
Jeg var med Pernille ovre hos Hestehospitalet Himmerland med Camprano. Per Bottke undersøgte Camprano på kryds og tværs, og kunne også kun konstatere, at det var galt med korsleddet, og så fik vi den frygtede dom. Camprano ville aldrig blive ridehest igen, da det efter de forskellige behandlinger, som han har fået falder tilbage til nul hver gang. En meget ulykkelig Pernille ( og hendes mor) måttte efterlade Camprano derovre , så Per i samråd med forsikringen kan tage stilling til Camprano's videre skæbne.

En frygtelig dag, hvor er det uretfærdigt.

Jeg hentede ham hjem igen d. 20.12.13, da han lige så godt kan være her hjemme i trygge omgivelser, indtil nærmere besked følger.

Camprano hos dyrlægen igen

13.12.13
Camprano er blevet undersøgt idag igen af Lisa, da Pernille mente, at det var galt med korsleddet igen hos Camprano. Det var desværre, som hun frygtede, tilbage ved status Q.

Pernille valgte dog at hente ham hjem, da hun lige ville tænke over, hvad næste step så måtte blive.

Stævne i Fristrup

08.12.13
Lærke og Anastacia har i dag været til stævne i Fristrup, hvor de først startede en LF i springning. Det blev en fin første runde med 0 fejl, og 4 fejl i anden runde. 7/18
den anden klasse var en LE, hvor de desværre væltede et par bomme ned i et spring, hvor det først så ud som den ville stoppe på det, men så alligevel sprang og dommeren dømte, at de opgav.

Camprano til tjek

26.11.13
Pernille var idag ovre ved Lisa til tjek med Camprano. Hun skulle nu til at begynde med galop, og Lisa syntes det gik planmæssigt fremad. Fik en kiropraktisk behandling mere, samt laser.

På besøg hos Concordio

17.11.13
Vi var lige en smut oppe hos Kirstine og Jens og se til Concordio. Han trivedes rigtig godt, og begynder nu at ligne en flot pony, ser mere harmonisk ud nu , og han er stadig et nussehoved .

Camprano skadet

06.11.13:
Camprono har lige været en smut hos dyrlæge Lisa Nørgaard. Han havde åbenbart forskubbet sit korsben, og var begyndt at blive lidt svær at få til at gå ind og sætte sig ordentlig på højre volte.
Godt det blev opdaget, nu har han fået tre behandlinger med laser og en gang kiropraktik, så må vi håbe det hjælper ham igang igen. Nu skal han trænes langsom op igen .

Comet kom hjem fra sommergræs

03.11.13:
Så blev det tiden, hvor Comet skulle hjem igen. Han har jo gået og hygget sig hele sommeren hjemme hos min far, sammen med en varmblodsplag. Vejret er blevet meget regnfuldt og blæsende, samt at græsset var sparsomt nu. Tror da lige, at Comet nød at komme hjem igen, men ville nu gerne have været inde ved damerne, men det må lige vente lidt endnu.

Stævne i Rebild

03.11.13:
Lærke og Anastacia har været til Rebild. De startede i springning i dag, først en LF, hvor der blev redet en 0-rundet, og en roset udleveret ved udgangen. Dernæst en LE, hvor de blev placeret på en 3.plads, og fik en grøn roset med hjem derfra. De red 0-fejl i første fase og 8 fejl i 2.fase. 3/9

Stævne i Ålestrup

26.10.13:
Pernille og Camprano var i dag til stævne i Ålestrup. De startede først en LA* , hvor Camprano desværre syntes alt syntes farligt, så det blev en lidt dum runde, med et stop på aller første spring. To bomme røg, og samlet blev det til 14 fejl, de to på tid. Dernæst blev der startet en LA**, deres første indendørs. En okay runde, hvor drengen blev lidt flad til sidst, men 8 fejl blev det til i alt.
Tror nok rytteren tilgav hyppen hans første tur, he he . 

Comet er kastereret

19.10.13:
Så blev det tiden, hvor Comet skulle kastereres, så det er nu en realitet, at han nu kan kalde sig for vallak.
Begge føl blev også lige vaccineret første gang, når dyrlægen alligevel var her.

Stævne i Randers

05.10-06.10.13:
Pernille og Camprano startede indendørsstævnerne med at tage til Randers Sportsrideklub, hvor hun lørdag red en LB**, hvor hun fik 4 fejl, og blev den første med en bom, 30/61
I næste klasse red hun en kanon flot U-LB* med nul fejl og fik en fin blå roset med sig hjem.
Søndag red de først LB** , hvor det igen blev med en enkelt nedrivning. 25/49
I U-LA* blev der vist lige en lille misforståelse, hvor der blev en nedrivning, og da det spring var sat op igen, så sprang hun det så lige igen. Det tolkede dommerne som om, at hun opgav.

Stævne i Hornum-Ulstrup

05.10.13:
Lærke og Anastacia var i dag til stævne i HURK, hvor de startede en LD1 med en 2.plads og en fin blå roset som resultat, de fik der 66% , 2/5. Den anden klasse, en LD2 blev det til 61,389 %, og 4/7.

Efteråret er kommet

29.09.13:
Nu begynder det at blive koldt om natten, og græsset er begrænset nu på mine marker.
Hestene er begyndt at komme ind om natten, og det nyder de. Føllene er taget fra deres mødre, og det går rigtig fint.
Comet går stadig hjemme hos min far på græs, sammen med Pernille og Thomas's hingsteplag.
De har det godt, og der er masser af græs, så mon ikke de kan gå der et par uger endnu.
Var i fredags oppe og se til Concordio hos Stutteri Jesti, hvor han jo er legekammerat til deres hingsteplag. Jens vil gerne, at han får lov til at overvintre der, da de to går super fint sammen. Derfor bliver han der i vinter, og jeg ved, at de passer godt på ham.
Pernille og Camprano skal til at i gang med indendørssæsonen nu, og deres første indendørsstævne er næste weekend, i SPIR i Randers.
Lidt nye billeder ved begge føllene, og Camprano

Distriksmesterskab i Ulsted

31.08.-01.09.13:
Denne weekend startede Pernille og Camprano lørdag med en LB**, hvor de fik en enkelt bom, sluttede som 14/28, derefter en LA*, hvor det blev til 8 fejl og endte med 17/27.
Om søndagen startede de så Distriktsmesterskabsklassen,som gik i LA** hvor han gik det bedste han til dato har vist, selv om det blev til nedrivninger så var det nogle super gode ture. Første fase blev redet med en enkelt nedrivning, så spændingen var stor, da de red ind til anden fase. der blev han dog forskrækket, da han kom lidt tæt ind på en forhindring, hvor bommen så faldt med et plask bag ham, så han kom lidt for hurtig til næste forhindring. der blev det i alt til 12 fejl i denne tur. Sluttede på en samlet 8.plads ud af 15 startende, så alligevel et flot resultat imellem landsholdsrytterne .

Stævne i Aalborg

17.08.13:
Pernille og Camprano var i dag til stævne i SAO, hvor der blev startet en LA*, hvor det desværre gik lidt skævt for dem , så de måtte indkassere 25 fejl, lidt bedre gik det heldigvis i U-LA**, hvor de "kun" fik 12 fejl. Bedre held næste gang .

Ny bagsmæk til hestetraileren

11.08.13:
Så fik hestetraileren lige ny bagsmæk, så nu er den kørende mange år igen, da den fik ny bund sidste vinter også. Dejligt med en dygtig svigersøn.

Stævne i Vejle

10.08.13:
Pernille og Camprano var idag til stævne i Vejle. Det var en lang tur, og Camprano syntes bestemt ikke, at det var sjovt at køre i den lånte trailer ( vores var ved at få ny bagsmæk på), så han var lidt træt i første tur,som var en LA* hvor han slet ikke var på dupperne, og Pernille valgt at trække ham ved kombinationen.Et godt træk, for han fik et par timer til at hvile i ,og han gik en meget bedre tur i deres anden LA**, hvor han fik en enkelt bom, men ellers gik en fin tur på den særdeles tunge og våde bane.

Følskue i Hjallerup

04.08.13.
Så blev det dagen, hvor de to pony-piger Darleen og Diva skulle afsted til deres første offentlige optræden.
De var godt nok i et super godt humør, næsten for meget af det gode. De viste ingen super gang, da det hele foregik på fire stive ben, men tror de var de to gladeste føl på dagen :-)

Læs på deres egne sider, hvordan de blev bedømt.

Light er flyttet igen

31.07.13:
Mille har i dag flyttet Light ud til dem, som hun rider en hest for, så er der billig opstaldning :-)

Lidt nye billeder

26.07.13.
Så er der lidt nye billeder ved føl og plage .

Jysk Rideuge

20. og 21.07.13
Pernille og Camprano var afsted til stævne i Silkeborg, til Jysk Rideuge.
Lørdag startede de LA*, hvor det blev til en enkelt bom-4 fejl, 32/66
Næste klasse var debut i LA**, hvor det var med vandgrav for første gang til stævne. Den klarede han flot, om end det så noget komisk ud, med alle fire ben trukket op under sig. Lavede dog et par nedrivninger, og et stop, da piloten ikke troede springeren kunne være i dobbeltkombinationen. Det gav så også to point i tid, så det blev til 14 fejl, men en okay debut, hvor knægten stadig syntes det var sjovt.
Søndag blev der startet LB**, hvor det blev til 0 i første fase, og 4 fejl i 2-fase. Sluttede 23/68.
Næste klasse var en LA*, hvor han gik en kanon tur, med en flot nul-runde og en placering som nummer 7 ud af 42.

Stævne i Kongsdal

29.06.13:
Pernille og Camprano var en tur i Kongsdal til stævne. De startede først en LB*, hvor de gik en flot nulrunde , blev placeret som 9/50, hvor de derved kvalificerede sig til finalen om søndagen i klassen LB** Randers Hundepension Finale. Desværre skulle Pernille til barnedåb om søndagen, så denne klasse måtte hun melde afbud til. Dernæst startede de lige en U- LA* , og gik en kanon runde, igen med nul fejl, og om ikke det også var den hurtigste tid. Nu mangler der bare en roset mere, så hedder det landsstævner 🙂

Sponsorstævne i HHH

16.06.13:
Pernille og Camprano stillede op i højdespringning, hvor Pernille var sponsoreret af mig og et par stykker mere.
De sprang så lige 140 cm, hvor efter mor her sagde stop, mens legen var go' .
De havde dog slet ingen problemer med denne højde . Super flot.

Lærke og Anastacia stillede op i springning ved samme lejlighed .

Løgstør Dyrskue

15.06.13:
Pandora og Diva har været med til Løgstør Dyrskue. Hvilken dag, de gjorde det igen. Pernille og Pandora var i hopla idag, og om ikke Pandora igen i år blev Skuets Bedste Hest, 24 point samt ærespræmie.

Anastacia tilbage i stalden

14.06.13:
Nu er Anastacia tilbage i stalden, da Lærke er færdig med at være på Svankjær Efterskole om 14 dage.

Stævne i Kallehavegaard Rideklub

09.06.13:
Var sammen med Pernille og Camprano til stævne idag. De startede ud med en U-LB*, hvor det desværre gik galt for dem ved spring nummer 6, hvor de vist misforstod hinanden, og Camprano fik slet ikke sprunget fra i tide, og væltede direkte ind i springet, og de fik en tur hen over springet og væltede på jorden begge to.Næste klasse var en U-LA*, hvor Pernille var lidt i vildrede, om hun skulle starte ham efter sådan en tur, men vi blev enige om, at de skulle prøve at starte op med opvarmningen, og så se ham lidt an. Han var dog fit for fight, og de gik ind og tog en kanon flot nulrunde, som kun var deres anden start i LA . Sejt gået efter den første starts uheld.  

Lykkebo Roxette har fået føl

08.06.13:
I nat ved to-tiden folede Roxette et fint lille rødt hoppeføl efter Fredbo's Garmin , og vi siger tillykke til Vivi og Roxette med det fine føl .

På besøg hos Lykkebo Akita

08.06.13:
Har idag besøgt Anne for at se, hvordan Akita har udviklet sig. Hun ser rigtig fin , og har fået en helt anden farve, end den, som hun havde, da jeg afleverede hende sidste efterår. dejligt at hilse på hende igen. Hun blev da også lige målt, og stangmålet sagde 132 cm.

Hummels Light My Fire på sommerferie.

31.05.13:
Mille Rasmussen har fået sin hest Hummels Light My Fire på sommerferie her nu.

Hopperne scannet

31.05.13:
Nu er hopperne scannet, og de er begge drægtige , som jeg forventede :-) så to Duke-babyer til næste forår igen.

Concordio på græs hos Stutteri Jesti

24.05.13:
Så kom den bette dreng også afsted på græs. Concordio er kommet på græs hos Stutteri Jesti, hvor han i sommer skal være legekammerat med deres 1-årige DV-hingst, Fürstenball-afkom , Jestis Fürst Ébano. Det kan de vist også godt finde ud af .

Pearl er solgt

23.05.13:
Line har idag solgt Pearl til en sød pige, Cecilie Sørensen på Skørping Ridecenter, som vi ønsker alt mulig held og lykke med Pearl.

Hestene på døgnfold.

20.05.13:
Nu må der da være vejr til at hestene kan være ude hele døgnet.
Comet er blevet kørt ned til min far, hvor han skal gå sammen HM Coubertin,  en 2-års Coulthard DV- hingsteplag ude fra Thomas Mikkelsen og Pernille Justesen. De går allerede og hygger sig efter få minutter.

Pinsestævne i Løgstør

19.05.13:
Dagen derpå, Camprano var vist ikke lige helt med på at han havde noget at leve op til fra igår . Der blev først startet en LB** met.4, hvor han bommede 4 pinde. I næste klasse , en LB** met. 0, ja der kunne han så finde takten og gik fejlfri, og fik så sin roset .

Pinsestævne i Løgstør

18.05.13:
Pernille og Camprano var til stævne i Løgstør i dag. Der blev startet med en LB*, som gik kanont godt, nulrunde i 2.fase og om ikke det blev til en førsteplads, og en fin ærespræmie fra Kinnerup Hesteartikler. Så kom dagen også hvor de skulle have deres debut i LA*. Det blev en fin tur, med tre nedrivninger, men en gennemført tur, og en lettet Pernille kunne være stolt af sin hyp 🙂

Stævne i Morsø Rideklub

09.05. og 11.05.13:

Pernille og Camprano var til stævne i Morsø Rideklub. Torsdag startede de U-LB* og LB*, og lørdag blev der startet U-LB** og LB**. Fælles for de 4 klasser blev desværre en enkelt bom i hver klasse.

Dorreen hjemme igen

30.04.13:
Så fik jeg hentet Dorreen hjem igen fra Stutteri Jestis. Hun har været til bedækning ved Jestis Duke, og er blevet bedækket d. 26.04. og 28.04.
Lidt sjovt at begge hopper nu er bedækket næsten samtidigt, bliver spændende til næste år :-)

Stald Holms Leshea flyttet

29.04.13:
Nanna har nu flyttet Leshea over på Søndergaard i Fjerritslev, så hun kan cykle ud til sin hest.

Stævne i Nordthy

27.04.13:
Pernille og Camprano har været til deres første udendørs stævne i år ,  i dag i Nordthy Rideklub.
Der blev startet en U-LB* med en nedrivning på allerførste spring, ellers en rigtig fin tur. i LB** blev det til 0 fejl i første fase, men desværre 8 fejl i anden fase.

Travl dag

26.04.13:
Camprano har prøvet at springe vandgrav i dag for første gang. Det gjorde han rigtig flot.
Dorreen er kørt til bedækning ved Jestis Duke i dag, og Pandora er bedækket i dag også, og er derefter kommet med hjem, da hun var færdig.

Pandora til hingst

24.04.13:
Pandora blev kørt op til Stutteri Jesti igår, og er blevet bedækket igen ved Jestis Duke SPH 200, som også er far til hendes føl i år.

Darleen har fået følsyge

12.04.13:
Har i dag været på Hestehospitalet Himmerland med lille Darleen. Hun har fået konstateret Føl-syge.  Hun var jo utrolig vind og skæv på hendes bagben, da hun blev født, og jeg syntes de har rettet sig rigtig meget men hun var så begyndt i ugen at trække lidt på det venstre bagben. Jeg havde jo ellers haft to dyrlæger til at se på hende da hun var en uge gammel, og de sagde begge, at de ben nok skulle rette sig.
Nå, men hun blev jo så røntgenfotograferet i dag, i venstre has og knæ-led. Der var desværre betændelse i i knæ-leddet i den udvendige side af knoglen. Nu skal hun så have boksro i 10 dage, og derefter kun på fold en halv time om dagen til antibiotikabehandling er slut om 40 dage, så håber dyrlægen at den har fået antibiotika så længe , at det virker i knoglen også.
Håber godt nok dette hjælper

Pearl (Mullie) tilbage i stalden

09.04.13:
Så kom også Pearl tilbage i stalden. Line ( min niece) som ejer hende er flyttet fra kæresten, og så må Pearl stå her til hun finder på noget andet.

Ind og ud

01.04.13:
Anastacia er flyttet tilbage på Svankjær Efterskole efter en uges ferie her. Kommer ikke igen før til skolens sommerferie nu.
Lærke og Anastacia var igår til stævne i H.H.H. hvor det blev til en delt 3.pl. i LD1.

Stald Holms Leshea er tilbage på sin plads ved siden af Camprano, og det kunne de vist begge to lide. Leshea er desværre blevet øm på et forben, og er ikke helt rentgående, så kunne hun lige så godt stå her i stalden, og hendes nye ejer Nanna Thomsen skal også på skole i 14 dage.

Så, på gensyn til Anastacia og velkommen tilbage til Leshea 🙂

Stævne i Viborg Rideklub

28.03.13:
Pernille og Camprano var til stævne i Viborg idag. Hvor var det en fornøjelse at se, at de nu er ved at få styr på tempoet. Han gik en rigtig flot tur i U-LB*, hvor han fik en fin nul-runde og en roset ved udgangen. I LB** fik han en enkelt bom.

Pandora har folet

25.03.13:
Pandora folede i formiddags. Hun fik et flot stort rødt hoppeføl, som skal hedde Lykkebo Diva.
Folingen forløb uden problemer, og Diva var hurtig på benene og fandt mælkebaren. Se mere her LYKKEBO DIVA

 Det var så det anden og sidste føl, som forventedes her i år.

Anastacia på ferie

24.03.13:
Lærke Kristensens barokpinto hoppe Anastacia er ankommet på en uges ferie her , imens Lærke har ferie fra efterskolen .

Dorreen har folet

 07.03.13:

Så kom årets første føl, så er det forår, omend det er stadig meget koldt.
Dorreen folede her til morgen, fik et fint hoppeføl, som skal hedde Lykkebo Darleen. Se mere her   LYKKEBO DARLEEN

Stævne i Randers Sportsrideklub

03.03.13:
Pernille var til stævne i Randers idag på Camprano. Der blev først startet en LB*, hvor det desværre blev til et enkelt stop, men en elles fin tur. I LB** blev der prøvet lidt grænser af med hvem der styrede gamet, det kostede 2 bomme, men stærkt det gik det, hurtigste tid.

Kongen er tilbage

26.02.13:
Camprano er tilbage i sit lille paradis her på Lykkebo, fra et lille vinterophold hos Treshøje Hestepension. Nu er foråret på vej, og de lyse timer bliver fler og fler, så nu kan der snart rides ude igen om eftermiddagen .

Stævne i Arden

10.02.13:
Pernille og Camprano var til stævne i Arden idag. Først blev der startet en U-LC, hvor det blev til en fin nul-runde og en roset ved udgangen, endda den hurtigste tid også. I LB* blev det ikke så godt, der startede han med at blokere bremserne lige ind i første spring, og væltede det hele. Refuserede så igen, og på 6.spring valgte Pernille at stoppe ham, da han igen løb fra hende og ikke kom ordentlig på.Øv.

Anastacia på ferie

08.02.13:
Lærke Kristensens barokpinto hoppe Anastacia er ankommet på en uges ferie her , imens Lærke har ferie fra efterskolen .

Stævne i Hornum

27.01.13:
Pernille og Camprano var idag til D-Stævne i Hornum. De startede først en LC, hvor det slet ikke fungerede. Han løb bare i sit eget tempo, med stop og fejl til følge. 12 fejl sluttede det med. Bedre gik det ikke i LB*, så Pernille valgte at opgive, i stedet for at lave det værre, desværre ikke lige dagen for dem .

Leshea er solgt

27.01.13:
Lea har nu solgt Stald Holms Leshea til Nanna Thomsen i Fjerritslev, og hun er flyttet idag. Hun bliver sjovt nok staldveninde med Camprano igen, da hun skal stå nede hos Treshøje Hestepension i Lørsted, hvor Camprano er opstaldet her i vintermånederne :-)

Stævne i Sydthy

19.01.13:
Pernille og Camprano var til deres første stævne i år. De var i Sydthy Rideklub, hvor de startede LB* og U-LB**. Det blev til en enkelt bom i begge springninger, og endda den samme :-)

Kommentarer

Dorthe Hansen

05.01.2014 13:08

Det er en fantastisk hjemmeside Conni

Man bliver glad af og læse om de forskellige ting og sager der sker ovre hos dig

Seneste kommentarer

25.03 | 11:44

hejsa. har i nogle ponyer til salg pt

16.03 | 17:09

De 4 føl født hos dig, er de ikke registreret i DV, kan nemlig kun se 4 afkom på hende ialt . 3 født hos Poul Erik, og så din Chili

16.03 | 17:00

Hej Irma,
Har aldrig fået svaret dig, men der kom lige en anden besked, og så dukkede din jo op igen.
Jeg kan se, at Chilli Nørrekær har været aktiv ved stævner i 2018 og 2019 i både spring og dressur

16.03 | 16:52

Hej Christina,

Britta har aldrig haft et føl efter A-Dur, som hed Majbritt

I 92' havde Britta hingsteføl efter Seewind.

Del siden